Specialdesignet søjlekran til dine behov

Jysk Vakuum Service udvikler, producerer og leverer specialudviklede søjlekraner,

der opfylder mange forskellige behov for løft og håndtering af emner i forskellige virksomheder og brancher.

 

Vi kan i samarbejde med dig tilpasse søjlekranen specifikt til din virksomheds opgaver

og arbejdsprocesser, så den bedst muligt opfylder jeres behov.

 

Vores sortiment består af forskellige varianter af søjlekraner, der hver især har deres fordele.

Det er alt fra flytbare søjlekraner, der kan holde til et mindre læs til faststående søjlekraner, der kan holde til større læs.

Søjlekranen kan monteres på flere forskellige måder. Den kan støbes ned i gulvet, boltes fast eller gøres fast med en fodplade. 

Hvad er en søjlekran?

En søjlekran består altid af en søjle, hvorpå der kan være forskellige arme. På armene kan der monteres en talje med krog eller en vakuumslange. Vakuum er hurtig og laves med mange forskellige slags hoveder.

 

En talje er god til produkter over 80 kg., hvis man ikke er afhængig af farten. Taljen er begrænset i forhold til, hvor hurtig kæden kan køre op. Der kan bygges et åg til taljen til fx lige løft eller for at gøre det muligt at hælde 90 grader eller vende en bordplade.

Søjlekraner til ethvert behov

Uanset hvilke emner du ønsker at løfte, kan vi levere den søjlekran, der passer nøjagtigt til jeres behov. Vi er specialister, når det kommer til valg af løfteudstyr. Med flere års erfaring på området, er det nærmest kun fantasien der sætter grænserne for, hvilket løfteudstyr vi kan levere til dig.

 

Vi har gennem tiden leveret søjlekraner til en lang række industrikunder, som har haft behov for løft af alt fra sække, kasser, metalemner, vindmøllevinger, vinduer og meget andet.

 

I samarbejde med dig kan vi finde den bedste løsning. Det er nemlig sjældent, at man bare kan bruge en standard søjlekran. Derfor står vi klar til at rådgive og komme på besøg i din virksomhed, for at sikre jer en løsning, der holder på den lange bane. 

Har du spørgsmål til vores ALVAC produkter?

Hos Jysk Vakuum Service er vi specialister i at finde løsninger, der opfylder vores kunders krav til forskellige typer af løft. Udfyld vores formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Kim Hansen, Jysk Vakuum Service

Hvornår er det ideelt at bruge en søjlekran?


Uanset om der skal løftes 20 kg. eller 2.000 kg. er en søjlekran en optimal løsning for virksomheder, der arbejder med tunge og gentagne løft inden for et mindre område på omkring 2-5 meters radius. Det kan fx være elementer, der skal løftes til og fra maskiner, på transportbånd eller færdige produkter, der skal stabels. Som navnet antyder, tager en søjlekran udgangspunkt i en metalsøjle, mens selve armen på søjlekranen både kan være en fast svingarm eller en knækarm.

 

Hvis der er behov for en mere mobil løsning, hvor løftet skal fortages på et større område eller den samme arbejdsproces benyttes i alle arbejdstimerne, kan den såkaldte traverskran, måske være en mere effektiv løsning. Hvornår det er bedst at bruge en søjlekran afhænger derfor ikke kun af opgaverne, men også af hvor ofte den skal bruges, samt indretningen i produktionsområdet eller lageret.

 

Fordele ved en søjlekran


En søjlekran kan klare de tunge løft. Derfor kan man ved brug af denne kran aflaste sine medarbejdere og mindske risikoen for arbejdsskader og general overbelastning. Med en søjlekran kan effektiviteten fastholdes over hele arbejdsdagen, da der ikke foretages manuelle løft – hvilket er en gevinst for både medarbejdere og virksomhed.

 

En søjlekran kan udstyres med en knækarm eller svingarm. Fordelen ved en søjlekran med knækarm er, at en knækarm ofte giver mere bevægelsesfrihed til løft og håndtering af mindre emner, typisk op til 500 kg., mens en svingkran ikke har helt den samme fleksibilitet. Til gengæld har en søjlekran med svingarm kapaciteten til at løfte tungere emner op til 2.000 kg. Endvidere kan den leveres i rustfri stål til virksomheder med særlige hygiejnebehov.